Hamarosan újra tiszavirágzás!

Hamarosan újra tiszavirágzás! Vízitúra jelentkezés: +36 302873722.

A tiszavirágzás egy csodás élmény minden túrázó számára. Ritka jelenség, hisz egy évben egyszer van rá lehetőségünk, hogy átéljük a természet csodáját. Az időpontja kiszámíthatatlan, körülbelül július közepére tehető. Mindössze néhány napig tart, amíg megfigyelhetjük a tiszavirágzást.

Azon kívül, hogy egy rendkívül látványos esemény, fontos ökológiai jelentősége is van a tiszavirágzásnak. Számos hal-, madár- és békafaj táplálékául szolgálnak. Ilyenkor számtalan sirályt, csért, gémet, gólyát láthatunk, amint a terített asztalnál lakmároznak.

A tiszavirágzásról:

A tiszavirág a legnagyobb méretű kérész. Látványos rajzása révén vált ismertté, ezt hívjuk tiszavirágzásnak. Egy nap egy kérésznek az egész életét jelenti. A kérésznek egyetlen napja van, hogy párt találjon magának, szaporodjon és a nap végén neki bealkonyul. 

tiszavirágzás vízitúra

A Tisza az utolsó élőhelyek egyike, ahol megtalálható. A tiszavirág minden év júniusában figyelhető meg. Egyetlen rajjá gyűlve a sok kis apró lény előadja élete első és utolsó szerelmi táncát. A kifejlett kérész teljes életideje általában csak néhány óra, a napnyugta magával ragadja őket. Néhány óra alatt átélheted a természet csodáját.

A tiszavirág a szennyezett vizekben nem virágzik. Ha júniusban nem táncol, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben a folyóval. A folyó természeti csodája egyben a víz minőségét is jelzi. Csak a tiszta, oxigénben dús vizekben tudnak fejlődni.

Tiszavirág ünnep:

Tiszafüreden 104. alkalommal rendezik meg a Tiszavirág Ünnepet 2019. június 22-én a Holt Tisza-partján Tiszaörvényen.

Színes programokkal, koncertekkel, főzőversennyel, horgászversennyel, utcabállal ünnepel a város ezen a napon. Gyere el te is, ha szeretnél részt venni egy felejthetetlenül jó programon!

Ha több időt töltenél Tiszafüreden, akkor gyere hozzánk apartmanunkba, ahol maximális kényelem vár. Az aktív pihenést szolgálja az apartmanunk kertjében lévő ping-pong asztal és a forró napokon igencsak jóleső csobbanni a medencében.

Kérlek, hogy kövess minket a facebookon is: itt

Tiszavirágzás vízitúra: Foglalj időpontot most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük